• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Versterk de zichtbaarheid van jouw basisschool: 7 tips om ambassadeurs in te zetten

Ilse Nagy
  | 
25 april 2023

Heeft jouw basisschool moeite om zich te onderscheiden van andere scholen in de omgeving? Zet ambassadeurs in om je hierbij te helpen!

Wat zijn ambassadeurs precies?

Ambassadeurs zijn mensen die de school vertegenwoordigen en zich inzetten om de school bekend te maken bij ouders, kinderen en andere belanghebbenden. Waar kun je jouw ambassadeurs vinden? Nou, dichterbij dan je denkt! Jouw ambassadeurs vind je overal, maar vooral onder je neus vinden. Het gaat om ouders, leerlingen, voormalig leerlingen, jouw team en zelfs buurtbewoners of partijen met wie je samenwerkt.

Help, waar begin ik?

Het klinkt heel groots, maar de beste tip is om klein te beginnen en te denken. Met grootse ambities in je achterhoofd, dat dan wel. Een ambassadeur voor jouw school is niet hetzelfde als een bekende Nederlander die zich inzet als ambassadeur voor een grote goede-doelenorganisatie. Of een influencer die een toffe reel maakt voor Instagram over een bekend merk. Maar als die er wel zijn… maak er gebruik van!

7 praktische tips om over ambassadeurs in te zetten

Tip 1: Beantwoord de vraag: Waar heb jij ambassadeurs voor nodig? Het kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je nieuwe leerlingen naar je school trekken. Of wil je de band tussen school en ouders verbeteren. Een ander doel vraagt om een andere aanpak en andere ambassadeurs.

Tip 2: Check jouw omgeving. Wie ken je die perfecte ambassadeurs zijn? Wie zijn er enthousiast over de school? En denk ook buiten de kaders. Met wie heb je allemaal te maken als het gaat om de school?

Tip 3: Als je je ambassadeurs op het oog hebt, welke talenten en vaardigheden hebben ze dan? Op die manier kun je ook kijken of je hebt wie je nodig hebt. Of waar er nog aanvulling nodig is. Je zoekt ambassadeurs die graag praten, sociaal zijn, organisatietalent hebben of juist creatief zijn. Dit hoeft niet allemaal in één persoon te zitten!

Tip 4: Maak het officiëel! Dat zorgt voor eigenaarschap en erkenning. En zorg regelmatig voor waardering. Wie weet kun je leerlingen een oorkonde laten maken.

Tip 5: Zorg voor opleiding en ondersteuning. Zo zorg je ervoor dat je ambassadeurs weten wat hun taak inhoudt en hoe ze de school kunnen vertegenwoordigen. Je hoeft ze geen woorden in de mond te leggen, maar een beetje sturing is gewenst. Het zou zonde zijn als je als sportieve school wordt vertegenwoordigd, terwijl je focus ligt bij het zijn van een duurzame school.

Tip 6: Zorg dat jouw ambassadeurs samen kunnen werken. Dat kan bijvoorbeeld via een whatsapp groep of een inloop. Check met je ambassadeurs hoe zij elkaar willen bereiken. Het is belangrijk dat ze ideeën kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren. Zorg dat je er zelf ook bij bent. Je kunt dan prima een vraag in de groep gooien: “We hebben binnenkort Open Dag. Hoe zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk ouders naar de school krijgen? En welke rol kan jij daar in spelen?” Let maar eens op hoeveel ideeën je krijgt. Mensen houden ervan om te helpen!

Tip 7: Het netwerk van ambassadeurs reikt verder dan dat van jou. Maak er gebruik van! Roep actief op tot actie. Hierdoor kun je een groter bereik creëren en kom je in contact met nieuwe doelgroepen. Wie weet zit er nog iemand in het netwerk die kan vormgeven of een springkussen kan regelen.

Je zou gek zijn als je er niets mee doet

Kortom, er zit superveel potentie in jouw omgeving waarmee je de school zichtbaarder kan maken. Voor nieuwe leerlingen en hun ouders, maar ook om banden te versterken met ouders en de omgeving van de school. Ja, je moet er wel iets voor doen. Maar het effect is groter. Doe er je voordeel mee!

Over Leaf Support

Je leest dit artikel en denkt:

Tof idee dit en waardevol. Maar poe! Dit gaat mijn petje te boven. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik weet niet eens waar ik de tijd vandaan moet halen!

Dan is dit zo’n project waar mijn projectjuf-genen blij van worden. Want jij ziet potentie en je weet alleen even niet hoe je het kunt realiseren. Ik help je op gang! Stuur me gerust een bericht om vrijblijvend kennis te maken.

Artikel uit de categorie:
Marketing

0 Reacties op "Versterk de zichtbaarheid van jouw basisschool: 7 tips om ambassadeurs in te zetten"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2023 Leaf Support - Powered by Maatos